Sluiten

Zomeruitverkoop Milaan start 1 juli 2023

Gepubliceerd op 03 juni 2023 / Geschreven door Patrick van Zundert

Zomeruitverkoop Milaan

Het seizoen van de zomeruitverkoop begint dit jaar op 1 juli in Milaan en Lombardije. Maar liefst 60 dagen lang krijgen shopliefhebbers de kans om hun favoriete items uit uitgaande collecties te kopen met kortingen die variëren van 5% tot 70%. Warenhuizen, outlets, kleine boetiekjes en grote winkels doen allemaal mee aan de uitverkoop (die men in Italië ‘Saldi’ noemt) en bieden talloze kansen om een koopje te scoren. Het beroemde Modekwartier, bekend als Quadrilatero della Moda, en de Galleria Vittorio Emanuele II wachten op je om je de luxe te bieden van winkelen zonder al te veel bijgedachten. De winkelstraten zullen je verbazen met ongelooflijke aanbiedingen en in de winkels van grote namen zoals La Rinascente vind je vele niet te missen mogelijkheden. Woensdag 30 augustus 2023 is de allerlaatste dag van de uitverkoop. Dan zit de vaste termijn van zestig dagen voor de zomeruitverkoop er op.

Retourbeleid

Volgens de Italiaanse wetgeving kun je in de uitverkoop gekochte artikelen net zo goed passen als in de winkel met de volle prijs, maar ze hebben strengere regels voor retourzendingen. Terwijl artikelen uit nieuwe collecties binnen 30 dagen kunnen worden geretourneerd, kunnen producten met korting niet worden geretourneerd, tenzij ze gebreken vertonen. Dus als je een jurk of accessoire tegen een gereduceerde prijs koopt, let dan altijd goed op de pasvorm of de maat; als je een fout maakt, kun je misschien een tegoedbon krijgen, maar het is aan de winkeleigenaar om te beslissen of hij hiermee akkoord gaat.

Tips

Hier zijn wat praktische tips om optimaal te profiteren van de uitverkoop:

  • Maak een lijst van alles wat je wilt hebben, zodat je precies weet wat er ontbreekt in je kast en wat je niet nodig hebt.
  • Ga op tijd: de eerste weken van de uitverkoop zijn altijd het beste omdat je dan nog kunt vinden wat je zoekt zonder het risico te lopen dat het al verkocht/uitverkocht is.
  • Blijf niet hangen op één kleur of patroon. Probeer ook kleuren die je normaal niet draagt of een model jurk dat je nog nooit hebt geprobeerd. Je zou aangenaam verrast kunnen zijn!
  • Laat de moed niet zakken als je niet meteen vindt wat je leuk vindt: soms moet je goed zoeken om de perfecte jurk te vinden.
  • Ga samen winkelen! Met vrienden door de winkels gaan is leuker en zij kunnen je suggesties geven als je twijfelt over je aankopen.

Openingstijden

De normale openingstijden voor Milaan (onder voorbehoud van wijzigingen):

Maandag: 09.30 – 19.30 uur, sommige winkeltjes zijn op maandagochtend gesloten.
Dinsdag t/m zaterdag: 09:30 uur – 19:30 uur.
Sommige kleinere winkels hebben een lunchpauze van 12:30 tot 15:30 uur.

Zondag

De meeste winkels in Milaan zijn nog steeds dicht op zondag, maar de winkels in het centrum van Milaan rond het Domplein zijn doorlopend open en steeds meer winkels en warenhuizen zoals La Rinascente en Coin zijn open op zondag. Wil je er zeker van zijn dat de winkels die jij wilt bezoeken open zijn op zondag? Kijk dan op hun website of social media of ze standaard op een zondag open zijn of dat er een koopzondag gehouden wordt.