Sluiten

Top 5 tickets en activiteiten in Milaan

Gepubliceerd op 05 juni 2023 / Geschreven door Patrick van Zundert

Top 5 tickets en activiteiten in Milaan

Wat moet je gezien of gedaan hebben tijdens een stedentrip naar Milaan? De meningen lopen hier over uiteen. Wie bijvoorbeeld de top 10 bezienswaardigheden van Milaan op de populaire site top10bezienswaardigheden.nl vergelijkt met de lijstjes en tips die je op andere websites terugziet, dan kun je de nodige verschillen zien. Dat de Dom van Milaan vaak genoemd wordt, zal weinig mensen verbazen. Deze gotische kathedraal mag je als het symbool van Milaan beschouwen. Dit iconische bouwwerk ontbreekt niet voor niets in geen enkele reisgids, website of ander publicatie over Milaan.

Gevoel, eigen voorkeuren en commerciële belangen kunnen het samenstellen van een lijst van bezienswaardigheden en attracties die beïnvloeden. Statistieken en data zijn vaak zuiverdere methodes om een lijst samen te stellen. Zo kunnen wij een top 5 tickets en activiteiten in Milaan samenstellen die gebaseerd is op basis van verkopen via onze partner Tiqets. Dat doen wij op affiliatebasis via deze site en onder andere via zustersites zoals Milaan top 10 en Milaan voor beginners.

[1] Kathedraal van Milaan

Natuurlijk staat de Duomo Santa Maria Nascente, die beter bekend staat als de kathedraal van Milaan, op de eerste plaats van meest verkochte tickets in Milaan. Sinds je voor het bezoeken van de kathedraal entreegeld moet betalen, is het aantal vooraf verkochte tickets enorm toegenomen. Het grootste deel van de bezoekers gaat voor het standaard skip-the-line entreeticket. Ongeveer een derde van de tickets is inclusief toegang tot het dak, waarbij je van een geweldig uitzicht over Milaan kunt genieten.

BEKIJK TICKETS VOOR DE KATHEDRAAL

[2] Museo Nazionale Scienza e Tecnologia Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci was een beroemde Italiaanse kunstenaar, uitvinder en wetenschapper die als een van de meest invloedrijke figuren uit de Renaissance. In Milaan kun je een wetenschaps- en technologiemuseum bezoeken dat gewijd is aan het leven en werk van Leonardo da Vinci. Het Museo Nazionale Scienza e Tecnologia Leonardo da Vinci behoort tot de beste musea op zijn gebied. Op jaarbasis mag dit populaire museum op meer dan een half miljoen bezoekers rekenen. Voor veel toeristen is dat een reden om vooraf een fasttrack-ticket voor dit museum te regelen.

[3] San Siro Stadion

San Siro Stadion

Je hoeft niet eens fanatieke bewonderaar van de voetbalsport te zijn om een bezoek aan het San Siro Stadion te maken. Want wie wil er nou niet een kijkje nemen in de voetbaltempel waar AC Milan en Internazionale hun thuiswedstrijden afwerken. Op momenten dat er geen wedstrijd gespeeld wordt, kun je een bezoek aan het San Siro brengen. Tijdens een rondleiding zie je de grasmat, de tribunes en de kleedkamers waar de twee Milanese teams zich omkleden en de tactiek bespreken voordat ze door de spelerstunnel naar het veld gaan.

BEKIJK RONDLEIDINGEN SAN SIRO

[4] Santa Maria delle Grazie

In de refter van het klooster Santa Maria delle Grazie bevindt zich een van de beroemdste kunstwerken ter wereld. Het gaat om de muurschildering “Het Laatste Avondmaal” dat Leonardo da Vinci aanbracht in de periode 1495-1498. Omdat er slechts een beperkt aantal mensen per uur toegelaten worden, is vooraf je kaartjes vastleggen onvermijdelijk. Je kunt niet zomaar naar het klooster gaan en entreetickets kopen. Vandaar dat het bezoek aan Santa Maria delle Grazie een van de best verkochte producten is als het gaat om entreetickets in Milaan.

BESCHIKBARE TICKETS

[5] Teatro alla Scala

Teatro alla Scala is een van ’s werelds meest prestigieuze operahuizen. Niet alleen de voorstellingen mogen van een grote belangstelling genieten. Het Teatro alla Scala is een populaire bezienswaardigheid om overdag in de vorm van een rondleiding te bezoeken, want het interieur van Teatro alla Scala is een meesterwerk op zich. De weelderige decoraties, de indrukwekkende kroonluchter en de koninklijke loges stralen een aura van elegantie uit.

TIP

ook veel verkocht

Het zijn niet alleen bezienswaardigheden en musea die het goed doen wat betreft verkopen voor Milaan. Ook de airporttransfers tussen Malpensa Airport en het centrum van Milaan doen het goed. Het vooraf weten wat je kwijt bent voor je rit met de shuttlebus of trein en het al op zak hebben van het ticket geeft mensen veel rust. Vandaar dat men het vervoer van en naar het vliegveld graag vooraf geregeld heeft.