Sluiten

Luchthaven Milaan Malpensa

De internationale luchthaven Milano-Malpensa is het drukste vliegveld van Milaan. Op jaarbasis verwerkt de luchthaven meer dan twintig miljoen passagiers en wordt er bijna een miljoen ton aan vracht via dit vliegveld vervoerd. Nederland staat standaard in de top 10 van Europese landen met passagiersbewegingen van/naar luchthaven Milaan Malpensa. Schiphol Airport staat steevast in de top 3 van drukste vliegverbindingen met Malpensa.

Luchthaven Milaan Malpensa heeft twee startbanen die ieder 3920 meter lang zijn. Deze twee banen liggen parallel aan elkaar. Het opstijgen en landen gebeurt daardoor altijd in de noordwestelijke of zuidoostelijke windrichting. De start- en landingsbanen zijn lang genoeg om grotere vliegtuigen te laten landen. Zelfs de superjumbo Airbus A380 kan op Malpensa landen.

Twee terminals

Luchthaven Milaan Malpensa heeft twee terminals. Terminal 2 ligt aan de noordkant van het vliegveld en wordt vooral gebruikt door lowcost airlines zoals EasyJet. De in 1998 geopende Terminal 1 ligt aan de westelijke kant van e luchthaven. Dit is de grootste terminal en wordt gebruikt voor nationale en internationale lijn- en chartervluchten. KLM, ITA Airways, Lufthansa en Brussels Airlines gebruiken deze terminal.

De twee terminals worden door middel van gratis shuttle bussen en treinen met elkaar verbonden.

Ligging

Luchthaven Milaan Malpensa ligt een eindje van de stad Milaan af. De luchthaven ligt 49 kilometer ten noordwesten van Milaan, naast de rivier de Ticino die Lombardije en Piemonte scheidt. Door de afstand tot de stad duurt het wel eventjes totdat je op je eindbestemming in Milaan bent. Of je nou over de weg of met het openbaar vervoer reist: je moet toch wel op een reistijd van tenminste een uur rekenen.

Vervoer vanaf vliegveld Milaan Malpensa naar centrum

Wat is de beste manier om vanaf luchthaven Milaan Malpensa naar het centrum van Milaan te reizen? Dat hangt helemaal af van je eindbestemming in Milaan, het budget dat je uit wilt geven en de hoeveelheid haast die je hebt. Over het algemeen geldt: hoe goedkoper, des te meer tijd de transfer je kost.

Wij hebben de drie beste mogelijkheden om naar het centrum van Milaan te reizen in willekeurige volgorde voor je op een rijtje gezet.

Malpensa Express

Malpensa Express

De Malpensa Express is de populairste manier om vanaf Luchthaven Milaan Malpensa naar het centrum van Milaan te reizen. Deze trein rijdt ieder half uur tussen het vliegveld en de stad. De rit van en naar treinstation Milano Centrale neemt ongeveer 50 minuten in beslag. Van daaruit kun je gemakkelijk met de metro verder reizen naar je eindbestemming, als je hotel niet in de buurt van een van de plekken ligt waar de trein stopt. Een andere lijn van de Malpensa Express brengt je naar treinstation Milano Cadorna, dat centraal in de stad ligt.

MEER INFO OVER DE MALPENSA EXPRESS

Taxi

De taxi is en blijft een populair transportmiddel om van het vliegveld naar de stad te reizen. Ook vanaf Malpensa Airport vertrekken er dagelijks duizenden taxiritten naar bestemming in en rond Milaan. De taxi kan sneller en efficiënter zijn dan de Malpensa Express, maar is meestal ook duurder. Reis je met 4 personen, dan kan de taxi voordeliger zijn dan de trein.

Met Taxi2Airport kun je taxirit van of naar Malpensa vooraf regelen. Je weet dan vooraf precies wat je kwijt zult zijn en je weet zeker dat je een taxi hebt.

BEKIJK TAXI-MOGELIJKHEDEN MALPENSA

Bus

Je kunt uit twee busdiensten kiezen om naar Milaan te reizen. De bus van Terravision rijdt een tot drie keer per uur naar het centrum van Milaan. De Malpensa Shuttle is een speciale busdienst tussen de stad en het vliegveld. Deze gaat ieder half uur.

BEKIJK DE SHUTTLE-DIENSTEN

Huurauto

Als je naar een andere bestemming dan het centrum van Milaan moet reizen, dan zou een huurauto een optie kunnen zijn. Het is mogelijk om een auto te huren op Malpensa Airport. Je vindt er verschillende autoverhuurbedrijven. Wil je de beste tarieven voor je huurauto hebben? Zoek dan naar een huurauto via een vergelijker zoals Easy Terra. Zij hebben speciale tarieven voor vrijwel iedere huurauto op Malpensa Airport.